Sfaturi pentru redactarea unui CV de succes

Sfaturi pentru redactarea unui CV de succes

Utile pentru un CV competitiv în engleză sau română

Un CV în limba română îți poate fi de ajutor dacă ești student și aplici pentru un job part-time sau la un internship în România, dacă aplici la o companiecu management exclusiv românesc sau dacă îți dorești un job la o instituție publică.

Limba engleză este o limbă de circulație internațională și redactarea documentelor tale profesionale dar și a profilului de LinkedIn în engleză poate fi un instrument puternic pentru evoluția ta în carieră. Un CV în limba engleză poate fi util dacă:

  • Aplici pentru o promovare, dar persoana de decizie nu vorbește limba ta nativă
  • Aplici într-o țară străină în care se vorbește limba engleză
  • Aplici într-o țară străină a cărei limbă locală nu o stăpânești
  • Aplici pentru studii sau internship-uri în străinătate
  • Aplici pentru un job într-o companie multinațională, a cărei manageri sunt de altă naționalitate

Folosește cuvinte cheie

Prima jumătate a primei pagini ar trebui să includă informațiile cele mai importante despre tine, acelea care te diferențiază de alți candidați. Scrie un sumar profesional în care să incluzi abilitățile tale esențiale dar și performanțele tale profesionale sau academice. Include o secțiune în care să detaliezi competențele tale – folosește cuvinte cheie similare cu cele din anunțul de angajare.

Identifică ce competențe transferabile ai

Dacă îți doreșți să schimbi direcția în carieră sau nu ai experiență practică într-un domeniu, identifică acele abilități care te vor ajută să te adaptezi cu succes job-ului la care aplici. Evidențiază dorința ta de a continua să te dezvolți profesional, exprimă-ți disponibilitatea de a completa cursuri și tranining-uri suplimentare și arată cum te implici în activități care te aduc mai aproape de scopul tău.

Include realizări profesionale

În funcție de nivelul de experiență, poți adăuga și o secțiune de realizări majore pe prima pagină sau te poți rezuma la a adăuga câteva realizări pentru fiecare job pe care l-ai avut în ultimii 10 ani. Folosește verbe de acțiune și atunci când este posibil, adaugă dovezi clare are succesului tău, cum ar fi cifre, procente, indicatori de performanță, etc.

Fii specific

Adaptează-ți CV-ul pentru fiecare job la care aplici. Citește cu atenție anunțul de angajare, informează-te despre valorile și cultura companiei în care îți doreșți să lucrezi, apoi aplică toate cunoștintele pentru a te asigura că angajatorul vede în tine candidatul ideal – modifică informațiile pentru a răspunde nevoilor companiei și arată cum poți contribui la succesul ei.

Include activitățile extraprofesionale

Dacă ești la începutul carierei și nu ai foarte multă experiență profesională, orice activitate care a contribuit la dezvoltarea competențelor tale poate face diferența dintre tine și un candidat care doar a terminat niște studii în domeniu. Dacă ai avut succese academice deosebite, ai avut o bursă sau ai participat la un program de studii în străinătate, menționează acest lucru. Dacă ai practicat un sport de performanță, demonstrează cum te-a ajutat acesta să devii o persoană disciplinată și motivată. Dacă ai făcut voluntariat, impresionează cu abilitățile tale sociale și interpersonale. Dacă însă ai mai mult de 10 ani de experientă, include doar lucrurile relevante pentru obiectivul tău profesional, cum ar fi cursurile făcute online, blogul pe care l-ai început din pasiune pentru industria în care activezi, etc.

Recitește și revizuiește

Citește de mai multe ori documentul, folosește aplicații care te ajută să vezi dacă ai greșeli gramaticale și dacă este posibil, dă altcuiva să citească CV-ul pentru a identifica eventuale erori pe care tu le-ai omis.

Go pro

Dacă nu ai timp sau energie să te concentrezi pe a scrie un document care te reprezintă, apelează cu încredere la profesioniști. La CV Masters, noi oferim servicii de cea mai înaltă calitate, asigurându-ne că documentele tale profesionale reflectă 100% competențele, realizările și abilitățile tale.

You next job is better

Alte articole de Camelia Macsim poți citi și pe undelucram.ro